Harestua

Harestua ligger 623 m.o.h i en hyttegrend som heter Åsland Fjellgrend på Blefjell Sør. Hytta er i gåavstand til Blestua som er et kjent spisested og utfartsted på Blefjell. I hyttefeltet er det en blanding av gamle og nye hytter.

Harestua ligger tilbaketrukket fra veien med flott utsikt og ikke noe innsyn. Det er stille og rolig. Naturen rundt består av myr, lyng, furutrær og fjellknauser. Hytta er på 64m2 (inkl hems) og ble ferdigstilt i januar 2016 av Blehytter AS. Det er en intim og koselig hytte som lett holdes varm og passer perfekt til 4-6 personer.

Hytta innehar en høy standard og har alle moderne fasiliteter. Det mest spesielle er de store vinduene i stua som gjør at man har naturen tett innpå seg og kan nyte naturen hele året selv om man sitter inne. Her kan man også se harer, rev, elg og småfugler.

Harestua har car port og plass til mange biler i innkjørselen.

Umiddelbar nærhet til flotte skiløyper og turstier.

 

Kjørevei:
Det tar 1t15 min å kjøre fra Drammen, 40 minutter fra Kongsberg og 1t50min fra Tønsberg.

Det er kjørevei helt fram til døra. Veien fra nederste bom og opp til hytta er bred, asfaltert og har lite svinger. Det er ikke asfaltert den siste kilometeren frem til hytta. Veiene blir godt brøytet på vinteren.

 

Bommer:

Det er en bom der man kjører inn veien til Blefjell Sør (Søre Blevegen). Det koster kr.75,- å kjøre igjennom. Betales kun med kort. Man får ikke billett, bommen går opp av seg selv etter betaling. Kun en bil om gangen. Når man skal kjøre ut, åpner bommen seg automatisk. Veien opp på fjlellet er asfaltert, bred og lite svingete.

Det er også en bom som går opp til hyttefeltet der Harestua ligger, Åsland Fjellgrend. Her må man ringe et nummer for at bommen skal åpne seg. Dette nummeret får man sammen med informassjon når man leier. Man må ringe både når man skal inn og når man skal ut. Kun en bil om gangen.Dyreliv:
Det er mange små og store dyr rundt hytta. De faste er harene, ekorn, hakkespett og småfugler på foringsplassen. Det hender også at det er elg og rev som går forbi på tomta.
Dessverre er det en del mygg og klegg fra rundt St.Hans og et par uker ut i juli. Det er derfor lurt å ta med myggspray og klær til å dekke seg til på fjellturer på denne tiden.

Det finnes hoggorm på Blefjell, uvisst om flått.

Det er ikke sauer eller kuer på Blefjell.


Sjekke været:

Gå f.eks inn på www.pent.no og søk opp Blestua eller Bakkansetra, (Flesberg)