Harestua

Harestua ligger på 623 m.o.h i en hyttegrend som heter Åsland Fjellgrend i gåavstand til Blestua som er et kjent spisested og utfartsted på Blefjell. I hyttefeltet er det en blanding av gamle og nye hytter. Harestua ligger tilbaketrukket fra veien med flott utsikt og ikke noe innsyn. Naturen rundt består av myr, lyng, furutrær og fjellknauser. Hytta er på 64m2 (inkl hems) og ble ferdigstilt i januar 2016 av Blehytter AS. Det er en intim og koselig hytte som lett holdes varm og passer perfekt til 4-6 personer.

Hytta innehar en høy standard og har alle moderne fasiliteter. Det mest spesielle er de store vinduene i stua som gjør at man har naturen tett innpå seg og kan nyte naturen hele året selv om man sitter inne.
Det er stille og rolig samt umiddelbar nærhet til skiløyper og turstier.

Hytta inneholder garderobe/vaskerom/teknisk rom, gang, bad, stue/kjøkken, trapperom, to soverom nede og en hems med tre sengeplasser og sitteplasser oppe. Det er en bratt trapp med rekkverk opp til hemsen.


Bad:
Badet har WC, dusjkabinett og en vask. Det er varmekabler i gulvet.

Kjøkken og stue:
Kjøkkenet har kjøleskap med fryser, komfyr med induksjonsplate, oppvaskmaskin, kaffetrakter, tekoker og alt man trenger av kjøkkenutstyr og tallerkener. Spisebordet har plass til 8 personer når det trekkes ut. Ekstra stoler under trappa og på gjesterommet. Kjøkkenbenken er av tre så vennligst ikke sett fra dere våre ting direkte på benkeplaten eller la det ligge vann rundt vasken.
Stua har et salong bord, 2,5 seters sofa, to lenestoler og en pall. Det er TV og DVD spiller i stua.
I kommoden under TV'n finner man telys, servietter, skrivesaker, spill og blader.
Stua har store vinduer på nesten alle veggene så man kan se den flotte utsikten. Fjelltoppen man ser fra vinduet heter Senhovd og ligger i Rollag.

Sengeplasser:

Sengeplasser til 6 personer.

Hovedoverom: Dobbeltseng 160 cm
Gjesterom: Køyeseng med underkøye 120 cm og overkøye 90 cm
Hems: To enkeltsenger på 90 cm


Hems:
Hemsen er stor og romslig men det er lavt under taket. I den ene enden er det to sengeplasser og i den andre enden et bord og tre lenestoler. Dette er et perfekt rom for barna å ha for seg selv. Her er det leker, barnebøker og spill. Vær obs på at det er en bratt trapp opp til hemsen. Den har rekkverk og barnegrind.

Garderobe:
Det er garderobe til å henge av seg og sette sko på i vaskerommet ved siden av inngangsdøren. Her er det varmekabler i gulvet. Den øverste skuffen i kommoden i gangen kan benyttes av gjestene til luer og skjerf etc.
Det er også plass i skuffene i kommoden på hovedsoverommet til klær.

Gulvene er i eikelaminat og tåler vann men vennligst ikke gå inne med utesko eller la det ligge vannsøl på gulvet.

Uteplass:
Harestua ligger på 1,5 mål selveiertomt (på skrå nedenfor hytta).
Det er en stor uteplatting med rekkverk som går på to sider av hytta.
Det er et rundt spisebord med sitteplass til 4 + plastbord til flere mennesker, kafébord og 4 solstoler. Alle stolene har stolputer.Ute er det også en liten elektrisk grill og bålpanne.
Car port kan også benyttes som overbygget uteplass.


Kjørevei:
Det tar 1t15 min å kjøre fra Drammen, 40 minutter fra Kongsberg sentrum og 1t50min fra Tønsberg. Det er kjørevei helt fram til døren.
Veien fra den nederste bommen og opp på fjellet er asfaltert, bred og ganske rett. Den siste km frem til hytta er grusvei og har egen bom. Veiene er godt brøytet og strødd på vinterstid.
Det er plass til mange biler i innkjørselen samt en car port (bygges juni 2017).


Bommer:
Det er en bom der man kjører inn veien til Blefjell Sør. Det koster kr.75,- å kjøre igjennom. Dette kan betales med kort eller mynt. Man får ikke billett, bommen går opp av seg selv etter betaling. Bommen åpner seg seg automatisk når man skal kjøre ut igjen den andre veien.

Det er også en bom opp til hyttefeltet der Harestua ligger som heter Åsland Fjeldgrend. Her ringer man et nummer så åpner bommen seg automatisk. Det koster kr.150,- å bli lagt til denne bommen (gjøres ved booking). Man må også ringe for å kjøre ut av bommen igjen. Den lukker seg automatisk med en gang en bil har kjørt igjennom.
Det er derfor viktig at jeg får fullt navn, adresse og telefonnummer på en person/bilfører på forhånd slik at dere kan få ringt bommen. Opplysningene gis til Telenor og slettes etter endt opphold.


Dyreliv:
Det er mange små og store dyr rundt hytta. De faste er harene, ekorn, hakkespett og småfugler på foringsplassen. Det hender også at det er elg og rev som går forbi på tomta.
Dessverre er det en del mygg og klegg fra rundt St.Hans og et par uker ut i juli. Det er derfor lurt å ta med myggspray og klær til å dekke seg til på fjellturer på denne tiden. Det finnes hoggorm i området.
Det er ikke sau eller kuer på Blefjell.


Sjekke været:

Gå f.eks inn på www.pent.no og søk oop Bakkansetra, Flesbeeg