Blefjell
Blefjell er et fjellområde på grensen mellom Buskerud og Telemark. Blefjell omfatter deler av de fem kommunene Rollag, Flesberg, Kongsberg, Notodden og Tinn.

Store-Ble er det høystliggende området på Blefjell. Området ligger som en rygg i nord-sør retning og strekker seg fra Blenuten (1213 moh.) i nord til Sigridsfjell (1194 moh.) i sør. I dette området ligger også den høyeste toppen, Bletoppen på 1342 moh. Det går merkede T-stier på fjellet og turistforeningen har to hytter her som heter Sigridsbu og Eriksbu. På Store-Ble holder også Blefjells reinstamme til.

Velse-Ble (Blefjell Sør) er der Harestua ligger. Her er det mange populære hytteområder som Blestølen, Blestua, Fagerfjell og Liatoppen. Det er mindre værhardt her en på Store-Ble og har milevis med fantastiske skiløyeper og turstier. Det er ganske snøsikkert her også.

Numedal
Numedalen er et dalføre i Buskerud som strekker seg fra Kongsberg til Dagali.
De største tettstedene i dalen er Svene, Lampeland, Flesberg, Rollag, Veggli, Nore, Rødberg, Uvdal og Dagali.

Gjennom hele dalen renner Numedalslågen, et av Norges lengste vassdrag.
Numedal har fire stavkirker og et høy antall bevarte tømmerbygninger fra middelalderen. Dalføret markerer seg som "middelalderdalen" og arrangerer hvert år Middelalderuka, en festival med kulturarrangementer på flere steder i Numedal.