Aktiviteter

Turstier
Det er flotte turstier over hele Blefjell. På Lille-Ble (Blefjell Sør) er terrenget ganske flatt når man kommer opp på toppen. Da kan man gå langt innover fjellet. Det er mange myrer og vann.
Man går på "klopper" som er brede treplanker mye av stiene særlig fra Blestua og Blestølen pga av mye myr. Det er godt skiltet til de ulike løypene. Fra hytta kan man gå oppover kjøreveien til toppen der det er en parkeringsplass og gå mot Båtvann. Her kommer man inn på løyper som tar deg til Blestua og Blestølen og videre innover på fjellet. Solobua og Blekapellet kan man også gå til. Jeg kjører ofte bort til Blestølen og parkerer der og går kloppene inn mot Solobua. Her er det mange flotte vann. Etter ca 40 min gåtur er det vann med bålplass der man kan både fiske og bade. Solobua er en liten kiosk inne på fjellet som er åpent i skoleferiene på vinteren. Her er det benker og bord.

Langrenn
Blefjell er kjent for sine milevise flotte langrennsløyper som blir kalt for "trikkeskinnene". Det er ganske flatt terreng. I høysessongen er det ca 100 km maskinopreparerte løyper med høy standard.
Sjekk Blefjell Løypeforening på Face Book.

Slalom
Blefjellheisen ligger 4-5 minutters kjøring fra hytta. Den har et skitrekk og tre familievennlige bakker. Flotte muligheter for både alpint, telemark og snowboard. Her kan man også spenne på seg langrennskiene og ta skitrekket rett opp til preparerte langrennsløyper på toppen.


Fargerfjell Skisenter er et familievennlig alpinsenter på Blefjell Nord. Her kan man leie ski, det er bigjumps og rail. I tillegg er det 2 kjelkeløyper for spesialkjelker.


Kongsberg Skisenter har 12 kilometer med nedfarter, en heiskapasitet på 7200 personer i timen og en høydeforskjell på 330 m. Stolheisen tar deg 1600 meter til topps av bakkene.
Adresse: Funkeliaveien 105, 3616 Kongsberg


Kjelkebakke
To bakker for spesialkjelker på Fargerfjell Skisenter hver på 1 km som kan sammenlignes med Gokart.Kjelkene leies i skiutleien. Aldersgrense 10 år.


Fisking
Det er ørret i mange av vannene f.eks Langevatn. Fiskekort kan kjøpes på bl.a Blestua. Fiskekort for en helg koster kr.100
www.inatur.no

Sykling
I Veggli Aktivitetspark har de en utfordrende sykkelløype med flere hindre som passer bra for eldre barn og ungdom.
Man kan leie El-sykler på Gvelven Kro ca 4 km fra hytta.

Dresin​
Dresin tur fra Veggli Vertshus. Her kan du leie dresiner og sykle den nedlagte Numedalsbanen fra Veggli til Rødberg.

Stavkirker
Av de 28 stavkirkene som er igjen i Norge er fire av dem i Numedal: Flesberg, Rollag, Nore og Uvdal. Rollag stavkirke er verdt et besøk. Kirken har håndmalt dekor på vegger og i tak.

Bygdetun
I Numedal er det tre bygdetun som har ulike arrangement gjennom året.

Kongsberg
Kongsberg kirke (1761) er vel verdt et besøk. Den er veldig enkel utvendig med murt teglsten men interiøret er svært rikt utsmykket med rokokkoens myke former og lyse farger, og med skulpturer, malerier, gulldekor, draperier og marmoreringer.

Krona Kino har tre kinosaler og det ypperste innen kinoteknikk.

 
​Norsk Bergverksmuseum og Sølvgruvene er verdt å få med seg hvis man er i Kongsberg. Man kan bli med på en fascinerende togtur og omvisning 2300 meter inn i fjellet. I gruvene kan barna være med på skattejakt, og på aktivitetplassen utenfor sølvgruvene kan de leke bergmenn og vaske ut ekte sølv og lage sin egen mynt. I området rundt gruvene er det både badeplass og spisested.


Langedrag
Det er 1,5 times kjøring fra hytta til Langedrag som ligger i Tunhovd.


Badeplasser
Mykstubru i Veggli Bassengene er støpt på berget og fylt opp med ferskt vann rett ved Numedalslågen. Andre badeplasser er Rollagstjern, Lyngdalselven, Vatnebrynane, Hoppestaddammen og Djupvannet.
Fra hytta er Båtsvann et fint sted å bade.


Spisesteder
De nærmeste spisestuene fra hytta er Blestua og Gvelven Kro. De er åpne torsdag til søndag og serverer varm mat, kaker og har skjenkebevilgning.
Gvelven Kro har arrangementer en gang i måneden. De serverer kjempe gode traktorvafler!
Borge fjellhandel og Blestølen er åpne i helgen og selger aviser og bakevarer.
Lampeland Hotell har matservering hele uken og er et lite hotell med hyggelig atmosfære.
Numedal Kro er åpen hver dag for servering.
Rollag stasjon i det gamle gule stasjonsbygget serverer mat og har en liten butikk der de selger lokal mat. Åpent fredager og lørdager.

Lokalmatkassen                                                                            Lokal mat fra Numedal

 

Festivaler
Middelalderuka i Numedal arrangeres 22.-27-juli 2017 (alltid i Olsok-uka).
Kongsberg Jazz Festival 5.-8. juli 2017
Kongsberg Krim 25.-30.oktober


Toen Gård
En nydelig gård som ligger 2 km fra Grettefoss bru i Svene. Toenstua er fra 1600-tallet og det er 11 andre gamle tømmer bygninger på gården. Gården har en stor hage, kafe og en gårdsbutikk i låven. Åpent en helg i slutten av august og hver helg 28.oktober til 17.desember desember 2017.
www.toengaard.no

Golf
En av Norges flotteste golfbaner er Kongsberg Golfbane, en 18 hulls bane med praktfull beliggenhet ved Numedalslågen.
Adresse: Kasin, 3618 Skollenborg


Solobua

Langedrag

Lagedrag

Dresin

Sølvgruvene

Sølvgruvene

Kongsberg golfbane